1.985,00 kr.
1.985,00 kr.
1.200,00 kr.
2.000,00 kr.
2.600,00 kr.
1.200,00 kr.
1.600,00 kr.
600,00 kr.
2.600,00 kr.
2.600,00 kr.
1.400,00 kr.
2.200,00 kr.
250,00 kr.
250,00 kr.
475,00 kr.
300,00 kr.
2.200,00 kr.
600,00 kr.
300,00 kr.
Keramik er en bred betegnelse. Det kan være alt fra tallerkener til skulpturer. Keramik er et produkt som er lavet af ler i forskellige typer, som du kan læse mere om længere nede på denne side.
De keramiske værker på Grevelsgaard er kendetegnet ved at langt det største udvalg er unika, altså værker som kun findes i et eksemplar.
Kig vores sortiment igennem nu, det kan være du falder over lige præcis det du havde ønsket dig. En opgradering af stuen med en fantastisk fad i flotte farver, eller en skulptur i vindueskarmen med en helt særlig charme som ikke kan købes andre steder. Kunsterne lægger ikke kun tanker bag deres keramik, men også ofte følelser og erfaringer.
Keramik er blevet meget populært med årene. Flere og flere går fra det stilrene og skarpe linjer til unika kunstværker der udfordrer både indretning og tanker. En trend hvor der sammensættes farver og former på sjove måder. Keramik fra Grevelsgaard er lige præcis hvad mange søger til hjemmet. Lige fra det rå, rustikke og personlige udgaver i former du ikke kan finde andre steder til den mere stilrene og klassiske design. Det moderne har ændret sig, og det samme har folks indretningsstil. Keramik i dag er til for ildsjæle og dygtige kunsterne en langt mere åben verden. Og det elsker vi, for det giver frihed og større muligheder for nye flotte og specielle værker at se dagens lys.
Hos Grevelsgaard er der et stort fokus på det unikke. Unika kunstværker og håndværk hvor spændende og gode tanker er kommet til virkelighed. Anderledes værker og mangfoldig kunst i mange former. Find alt fra keramik til malerier i vores sortiment. Kig gerne forbi vores galleri og oplev de mange unikke værker med dine egne øjne. Grevelsgaard er et sted hvor mangfoldighed får plads. Mere end 50 forskellige kunsterne har fået lov at slå sig løs, og sat sit eget præg på galleriet. Keramik med udtryk du ikke finder andre steder. Følelser og budskab der kan være svære at forstå, men alligevel ikke vil være foruden. En oplevelse alle burde prøve. Giv dig selv tid og besøg os fredag, lørdag og søndag fra 11-16 eller efter aftale.
Når man taler om ler der anvendes til kunst og kunsthåndværk anvender der typisk stentøjsler, lertøjsler og porcelænsler.
Stentøjsler kendetegnes ved at have en høj brændingstemperaturadskiller på 1200 – 1300 oC. Emner lavet i stentøjsler er enten cremefarvet, rød- og sortbrændte efter brænding. Stentøj er efter brænding som regel – uanset om de glaseres eller ej – både vandtæt og vejrbestandigt. Stentøjsler svinder typisk 12-20%. under brænding.
Til forskel fra stentøjsler er brændingstemperaturen for lertøjsler kun 900-1100 oC. Lertøjsler har i modsætning til stentøjsler en lille kornstørrelse hvilket giver plastiske og smidige egenskaber, hvilket gør den til en god drejeler. Lertøjsler forbliver porøst når det er brændt, hvilket gør at den ikke er vandtæt eller vejrbestandigt. Hvis man laver en vase kan den til dels gøres vandtæt ved at bruge en egnet glasur. Det er dog ikke muligt at gøre skærven 100% vandtæt da der som regel stadig vil være dele af emnet, som er fri af glasur. Lertøjsler bør man ikke have stående udenfor året rundt, da fugt vil trænge ind i leret, som kan fryse og sprænge leret. Lertøjsler har en mindre brændingssvind en stentøjsler og ligger typisk på 8-15%
Porcelænsler bliver af nogle betragtet som det fineste. Porcelæn kom til Europa fra Kina for omtrent 600 år siden. Efter brænding er porcelænsler typisk kridhvidt og kan lave så tynd at man kan nogle fantastiske – næsten gennemsigtige – effekter ligesom med transparant glas. Porcelænsleret er særdeles god til at lave detaljerede skulpturer og udrulning. Porcelænsler er den lertype der brændes ved den højeste temperatur, nemlig 1200 – 1450 oC. Porcelænsler er ligeledes den lertype der har det største brændingssvind på 15 – 25%.
Ud over de 3 ovenfor nævnte lertyper findes der bl.a. også rakuteknikken. Denne teknik er en gammel japansk brændingsmetode hvor man brænder forglødede leremner i en rakutønde eller selvbygget ovn. Til rakubrænding kan der anvendes stentøjsler eller rakuler. Rakuler er kendetegnet ved at der er tilsat chamotte for at tilføre leret styrke. Efter brændingen placeres de varme emner i en gryde med savsmuld. Denne proces kaldes reducering og tilfører blandt andet keramikken den karakteristiske sorte farve og krakeleringerne.
Ved at acceptere giver du dit samtykke til, at vi kan indsamle og behandle oplysninger om din browsingadfærd.