​Åbningstider: vinterlukket i januar dog åben efter aftale

Tove Bowyer - skulptør

Skulptør.

Født i Frederikssund.​

Uddannelse og baggrund

Tove Bowyer er en dansk keramiker, maler og billedhugger. Tove Bowyer er født i Frederikssund og har boet i London de meste af sit liv. Det er også her, at hun har sit studio og primære kunstneriske virke, selvom hun stadig besøger Danmark og udstiller her i landet.

Tove Bowyer arbejder hovedsagelig i alabast og tæppesten. Hendes inspirationer omfatter Modigliani, Giacometti og skulpturerne fra Påskeøerne. Først og fremmest arbejder hun med den naturlige form og lyst til at skabe enkle, smukke og ofte luminiserende stykker.

Hun startede som kunstner og unikakeramiker i 1980. Da en gammel kirke i hendes kvarter blev revet ned, byggede hun en savsmuld keramikovn ud af de gamle mursten fra kirken. Tove Bowyer fremstillede og brændte her skåle i ovnen efter en gammeldags metode. Hun begyndte snart at eksperimenterer med de japanske raku teknikker og efter nogle års arbejde, kunne hun fremvise smukke glaserede skåle på flere gallerier og blev tilbudt et solo show I Westminster Gallery, i Boston USA og på et skotsk Galleri i Edinburgh.

Tove Bowyer siger selv om sit arbejde: "Jeg kan godt lide at fremstille smukke figurative stykker der pynter i folks hjem”.

Tove Bowyer har succesfuldt arbejdet med både papir, papmaché og keramiske torsoer samt støbning i bronze. Hun udviklede også sine evner som træskærer, hvor hun arbejdede udformede fine træskulpturer lavet af træ, som hun selv fandt og tørrede. 

Træskulpturerne har oftest menneskelige former eller ligner fugle. Det er små værker der i sin enkelthed formidler forbindelsen til naturen og den personlige frihed.

Inspiration

Tove Bowyer har med mellemrum arbejdet kunstnerisk med forskellige temaer i sine skulpturer. Et gennemgående tema har ofte handlet om at takle livets spændetrøjer så som religion, alders diskrimination og konsekvenserne af overbefolkning. Disse værker var lavet i stentøj og bronze.

I dag arbejder Tove Bowyer kun i sten oftest alabast og tæppesten, begge formbar for fine detaljer. Hun foretrækker at skabe et højt poleret flydende look, som involverer mange timers fin slibning. Hovedformålet med Tove Bowyers skulpturer er at frembringe noget smukt at se på og røre ved i en turbulent tid.

Tove Bowyer har udstillet på flere danske gallerier og på gallerier i Storbritannien, Tyskland og USA.

Tove Bowyer er en stærk fortaler for genbrug og bevaring af materialer mv. Denne holdning genfindes også i praksis i hendes værker, som ofte er lavet af genbrugte materialer.

Følg Grevelsgaard

Følg os på sociale medier, for at se mere om kommende og aktuelle udstillinger i vores galleri.

☆☆☆☆☆​

Anmeldelser fra Facebook​

"Tak for en fantastisk oplevelse. Det var en fornøjelse at se hvor fint i havde mixet alle de forskellige kunstværker, så det bare så lækkert ud. Vi ses."

- Annette Printz​

"Lækkert sted! Her er der noget for alle kunstelskere. Man mærker tydeligt at der er lagt meget kærlighed i de flotte omgivelser! Bestemt et besøg værd!"

- Stinne Thorsen Rasmussen​

"​Super flot galleri med flot kunst/ brugskunst i bredt udvalg af genrer og priser. Alt sammen helt unikt. Flot samling af kunstnere. Så absolut et besøg værd!"

- Linda Lauridsen

Tilmeld nyhedsbrev​

​Ønsker du at modtage nyheder og information om kommende og aktuelle udstillinger, kunstnere og aktiviteter hos Grevelsgaard, så tilmeld dig vores nyhedsbrev som udkommer ca. 10 gange om året.

Grevelsgaard
Vestervangsvej 14
8961 Allingeåbro