​Åbningstider: Fredag, Lørdag og Søndag kl. 11-16 og efter aftale 31 90 44 05. Sommeråbent 1. juli til 23. august. Fredag 28. august er galleriet lukket.

Tom Lundsten - Emalje

Emaljekunstner.

Født 1949 i Danmark.

uddannelse og baggrund

Tilfældigheder gjorde, at Tom Lundsten kom til at arbejde med emalje. En tid boede han i England, hvor han på forskellige kunsthåndværkermarkeder så smukt forarbejdede sølvsmykker i intense emaljefarver. Disse indtryk virkede ansporende og gav ham lyst til selv at prøve.

Inspiration

Da Tom Lundsten begyndte at lave emaljesmykker, var det de stærke farver, der inspirerede ham, og for en stor dels vedkommende stadig er det bærende i mine smykker. Hans designs er ofte inspireret af Art Nouveau eller geometriske mønstre, ofte med en gravering i sølvet, der øger lysreflektionen i den transparente emalje.

Gennem Tom Lundstens medlemskab af Guild of Enamellers (emaljelaug) i England blev det åbenlyst for ham, hvor mange muligheder emalje har. Brænding af emalje på kobber ved ekstra høj temperatur og i ekstra lang tid giver overraskende resultater og effekter, som kan ses på hans bægre og skåle. Alle arbejder er unika.

Tom Lundsten underviser i emaljearbejde på Ravstedhus og i Køge, hvor han bor og har værksted. Han tilbyder kurser i forskellige emaljeteknikker i forbindelse med smykkefremstilling, ”High Firing”- teknikker til kobberskåle samt ætsning af sølv og kobber.

www.lundsten-emalje.dk/index.php/kurser

  • Næstformand i The Guild of Enamellers (UK) og formand for den danske afdeling region 10, som han var initiativtager til at starte. Formand for hele organisationen fra april 2016.

  • Medlem af British Society of Enamellers.

  • Medlem af bestyrelsen for Danmarks Smykkemuseum.

  • Optaget i Creativ-Kreis-International e.v. Worldwide Artists

Følg Grevelsgaard

Følg os på sociale medier, for at se mere om kommende og aktuelle udstillinger i vores galleri.

☆☆☆☆☆​

Anmeldelser fra Facebook​

"Tak for en fantastisk oplevelse. Det var en fornøjelse at se hvor fint i havde mixet alle de forskellige kunstværker, så det bare så lækkert ud. Vi ses."

- Annette Printz​

"Lækkert sted! Her er der noget for alle kunstelskere. Man mærker tydeligt at der er lagt meget kærlighed i de flotte omgivelser! Bestemt et besøg værd!"

- Stinne Thorsen Rasmussen​

"​Super flot galleri med flot kunst/ brugskunst i bredt udvalg af genrer og priser. Alt sammen helt unikt. Flot samling af kunstnere. Så absolut et besøg værd!"

- Linda Lauridsen

Tilmeld nyhedsbrev​

​Ønsker du at modtage nyheder og information om kommende og aktuelle udstillinger, kunstnere og aktiviteter hos Grevelsgaard, så tilmeld dig vores nyhedsbrev som udkommer ca. 10 gange om året.