​Åbningstider: Fredag, Lørdag og Søndag kl. 11-16 og efter aftale 31 90 44 05. Sommeråbent 1. juli til 23. august. Fredag 28. august er galleriet lukket.

Rikke oppermann - keramiker

Keramiker

Født i 1959 i Viborg.

Uddannelse og baggrund

Rikke Oppermann er uddannet keramiker fra Århus Kunstakademi i 1984. 

Hun er meget glad for ler, et fantastisk materiale, det er enkelt og svært på en gang og hun bliver aldrig træt af at arbejde med det. Rikkes egentlige møde med leret var på Vrå Folkehøjskole i slutningen af 70'erne og siden har hun med stor glæde og fornøjelse drejet og modelleret lertøj, stentøj og raku, samt dekoreret keramikken med med mindst lige så stor glæde.

Inspiration og arbejdet

Rikke Oppermann drejer brugsting i lertøj, begitningsdekoreret på traditionel dansk måde. Formerne på lertøjet skal udfylde en funktion som tepotter, skåle, krus mv. Formerne skal være harmoniske og tjene som baggrund for dekorationerne. Inspirationerne til dekorationerne er min store glæde ved dyr, især heste og i så mange farver som muligt.

Raku drejer jeg også, samt modellerer figurer, heste, får og fugle. Raku knytter sig oprindelig til den zenbuddhistiske te ceremoni og at drikke te af en rakubrændt teskål er stor nydelse. Keramikken får ofte lidt hård medfart i rakubrændingen og kan være lidt usikker som brugskeramik. Derfor må man "nøjes" med at nyde rakukeramikken, leve med den og glædes over den.

Følg Grevelsgaard

Følg os på sociale medier, for at se mere om kommende og aktuelle udstillinger i vores galleri.

☆☆☆☆☆​

Anmeldelser fra Facebook​

"Tak for en fantastisk oplevelse. Det var en fornøjelse at se hvor fint i havde mixet alle de forskellige kunstværker, så det bare så lækkert ud. Vi ses."

- Annette Printz​

"Lækkert sted! Her er der noget for alle kunstelskere. Man mærker tydeligt at der er lagt meget kærlighed i de flotte omgivelser! Bestemt et besøg værd!"

- Stinne Thorsen Rasmussen​

"​Super flot galleri med flot kunst/ brugskunst i bredt udvalg af genrer og priser. Alt sammen helt unikt. Flot samling af kunstnere. Så absolut et besøg værd!"

- Linda Lauridsen

Tilmeld nyhedsbrev​

​Ønsker du at modtage nyheder og information om kommende og aktuelle udstillinger, kunstnere og aktiviteter hos Grevelsgaard, så tilmeld dig vores nyhedsbrev som udkommer ca. 10 gange om året.