​Åbningstider: Fredag, Lørdag og Søndag kl. 11-16 og efter aftale 31 90 44 05. Sommeråbent 1. juli til 23. august. Fredag 28. august er galleriet lukket.

Marie Genefke - emalje og sølvsmykker

Sølvsmykker og emalje.

Født: 1967 i Danmark.​

Uddannelse og baggrund

Marie Genefke er opvokset i Århus, og er nu endt i Vejle, efter at have boet på Sjælland, i Sønderjylland og i Vestjylland.

Marie Genefke har arbejdet med smykker, siden hun var 8 år. Det var emaljens skønne farver, der først fangede hendes interesse.

Hun har et grundforløb som ædelsmed, samt en del kurser og workshops indenfor smykkeområdet med i bagagen. Og så har Marie Genefke en teknisk baggrund og et materialekendskab, som er en fordel, når hun leger med formgivning og funktion. Marie Genefke har naturligvis navnestempel: GENEF

Inspiration

I dag kalder Marie Genefke sig ”Smykkemager”, og hun arbejder primært inden for 2 genrer:

  • Historier fortalt i Emalje

  • Grovere sølvsmykker, gerne med struktur i overfladen.

Det hænder også, at hun blander de to genrer. Alle arbejder er unika, eller mindre serier, skabt fra bunden.

Marie Genefke holder meget af tanken om at udfordre materialernes egenskaber, og laver gerne løsninger, hvor fx sølvets styrke og spændstighed er en medspiller.

Hvad inspirerer hende? Hun ved det knapt nok altid selv.​

Det kan være en dims, som hun finder på vejen, eller blot en strøtanke. Det er ikke altid, hun har en fast plan til, hvordan det færdige smykke skal se ud, når hun starter. Det er som om smykkerne lever deres eget liv – og det får de lov til.

Bliver hun endelig konkret i formen, kommer der ofte et dyr, en figur eller en lille fortælling til verden.

Følg Grevelsgaard

Følg os på sociale medier, for at se mere om kommende og aktuelle udstillinger i vores galleri.

☆☆☆☆☆​

Anmeldelser fra Facebook​

"Tak for en fantastisk oplevelse. Det var en fornøjelse at se hvor fint i havde mixet alle de forskellige kunstværker, så det bare så lækkert ud. Vi ses."

- Annette Printz​

"Lækkert sted! Her er der noget for alle kunstelskere. Man mærker tydeligt at der er lagt meget kærlighed i de flotte omgivelser! Bestemt et besøg værd!"

- Stinne Thorsen Rasmussen​

"​Super flot galleri med flot kunst/ brugskunst i bredt udvalg af genrer og priser. Alt sammen helt unikt. Flot samling af kunstnere. Så absolut et besøg værd!"

- Linda Lauridsen

Tilmeld nyhedsbrev​

​Ønsker du at modtage nyheder og information om kommende og aktuelle udstillinger, kunstnere og aktiviteter hos Grevelsgaard, så tilmeld dig vores nyhedsbrev som udkommer ca. 10 gange om året.