​Åbningstider: Fredag, Lørdag og Søndag kl. 11-16 og efter aftale 31 90 44 05. Sommeråbent 1. juli til 23. august. Fredag 28. august er galleriet lukket.

Majbritt Birk Kristensen - keramik

Keramik.

Født 1971 i Danmark.​

Uddannelse og baggrund

Majbritt Birk Kristensen blev uddannet keramisk formmager/pottemager i Sønderborg i 1996/97. Derefter har hun taget div. kunstkurser bla. på kunstskolen i Silkeborg 1997. Hun har desuden taget et pottemagerkursus Midtjydsk Pottemageri hos en pottemager i Viborg. Herefter fik hun yderligere erfaring ved anden pottemager.

Majbritt Birk Kristensen startede sit eget keramik værksted i 2000. Hun har desuden gået på Århus kunstakademi Keramikkursus og undervist i keramik/kunst på en efterskole. Hun har bla. udstillet på Hammel Bibliotek - Ulstrup Bibliotek - Næsgård kunstmarked - ognErhvervs akademiet Århus.

Inspiration

Majbritt Birk Kristensens kunst breder sig bredt fra skulptur - brugskunst til billedkunst.

I leret kan hun få og udtrykke nogle former, som hun ikke kan på lærred og omvendt.

Det at skabe noget fra ingenting er utrolig fascinerende. En skål kan være en skulptur samtidig med at det kan være et stykke brugskunst. Billedekunsten/maleriet giver en fantastisk mulighed for at blande farver, former og udtryk på det flade element, lærredet.

Majbritt Birk Kristensen finder/får inspiration i sin dagligdag i form af farver, mønstre, naturen, sollyset, og hvad der ellers popper op i hendes kreative tanker. Hun har fundet sin egen unikke stil ved at blande erfaring fra pottemagerfaget de ensartede lige linier med det unikke skæve og ikke ensartethed, som leret også kan. Majbritt Birk Kristensen drejer ikke sine skåle op, men kvæster det op lag på lag og lader leret bestemme formen. Naturen prøver hun også at få ind i sine former/skåle, bla. ved at blande de rå former og det fine blanke udtryk, som glasuren er med til at skabe. Som noget nyt er det at støbe efter gamle/brugte materialer en ny og spændende inspirationskilde, det at arbejde i flydende ler giver nye udfordringer. Hendes malerpalette er bred, for den kreative del af hende har behov for at lade malepenslen lege med farver over det tomme lærred.

Følg Grevelsgaard

Følg os på sociale medier, for at se mere om kommende og aktuelle udstillinger i vores galleri.

☆☆☆☆☆​

Anmeldelser fra Facebook​

"Tak for en fantastisk oplevelse. Det var en fornøjelse at se hvor fint i havde mixet alle de forskellige kunstværker, så det bare så lækkert ud. Vi ses."

- Annette Printz​

"Lækkert sted! Her er der noget for alle kunstelskere. Man mærker tydeligt at der er lagt meget kærlighed i de flotte omgivelser! Bestemt et besøg værd!"

- Stinne Thorsen Rasmussen​

"​Super flot galleri med flot kunst/ brugskunst i bredt udvalg af genrer og priser. Alt sammen helt unikt. Flot samling af kunstnere. Så absolut et besøg værd!"

- Linda Lauridsen

Tilmeld nyhedsbrev​

​Ønsker du at modtage nyheder og information om kommende og aktuelle udstillinger, kunstnere og aktiviteter hos Grevelsgaard, så tilmeld dig vores nyhedsbrev som udkommer ca. 10 gange om året.